Klant aan het woord. Rob Drost en Peter Wolfsen, INretail

  • Geplaatst op 15:41 21-01-2020
  • Door Michiel van Mol
Klant aan het woord. Rob Drost en Peter Wolfsen, INretail

We zijn benieuwd naar het gebruik van Capsearch in de praktijk en vragen bedrijfsadviseurs Rob Drost en Peter Wolfsen van INreail naar hun ervaringen.

Hoe kom je tot de juiste match?
Peter Wolfsen: “Ik hoor onze leden steeds vaker zeggen dat het onoverzichtelijker is waar ze terecht kunnen met hun financieringsbehoefte. Banken zijn terughoudend in hun houding naar de retailsector. Ondernemers zijn maar beperkt op de hoogte van alternatieve aanbieders in de markt. Om de slagingskans van de kredietverlening te verhogen, spelen wij als bedrijfsadviseur een cruciale rol. We geven ondernemers advies bij het maken van de juiste keuzes uit het grote aanbod. Dit doen we door de aanvragen goed, deskundig en met een korte doorlooptijd te begeleiden. We kijken ook naar alternatieve financieringsvormen, meestal in combinatie met een financiering door een bank. Creativiteit in oplossingen en overtreffen van verwachtingen van onze leden staan bij ons hoog in het vaandel.”

Eén aanvraag naar veelheid van financiers
Rob Drost: “Het is cruciaal dat je per financier weet wat ze nodig hebben. Door een juiste onderbouwing van de aanvraag en in de taal van de financier, weet je financiers  eenvoudiger te overtuigen van de kwaliteit van jouw plan. Een belangrijk voordeel van het financieringsplatform is dat de structuur van de aanvraag volledig aan de eisen van financiers voldoet. Bovendien ontvangen financiers de aanvraag via de digitale snelweg. Alle informatie die nodig is, is in het plan opgenomen. En dankzij het ruime aanbod van financiers kunnen we echt snel schakelen. Zo vergroot ik de kans op een geslaagde en passende financiering. En leden hoeven niet onnodig lang te wachten.

Snel en makkelijk een goed overzicht
“De financieringstool van Capsearch staat op onze website. Leden kunnen daar, door een paar vragen te beantwoorden, snel inzicht krijgen in het aantal financiers dat bij de gevraagde financiering past. Het is een manier om in gesprek te komen met winkeliers over financiering.“

Voorkomen van gepingpong
Rob Drost vult aan: “Door onze specialistische kennis van de branche te combineren met het financieringsplatform van Capsearch voorkomen we onnodig gepingpong. We werken een stuk efficiënter en makkelijker. Bijzonder is dat alle aanvragen via Capsearch ook daadwerkelijk gefinancierd zijn. In deze tijd een mooi resultaat voor onze leden.”