Veelgestelde vragen

Wij willen alle vragen snel, goed en volledig beantwoorden. Daarom hebben we op de meest gestelde vast gereageerd. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel ‘m alsnog via het contactformulier en je hoort binnen 24 uur van ons. Spreek je liever een medewerker, bel dan 085 - 065 67 92.

 

Met onze adviessoftware stel je als mkb-adviseur efficiënt een aanvraag voor vastgoed- of bedrijfsfinanciering samen. Zelf geen kennis of tijd om een aanvraag samen te stellen? Maak dan gebruik van onze advisory services. Onderstaande mkb-adviseurs maken gebruik van onze diensten:

 

Het platform van Capsearch koppelt partijen aan beide zijden van de financieringsmarkt met elkaar, namelijk vraag (mkb-adviseurs die ondernemers vertegenwoordigen) en aanbod (financiers). Als je gebruikmaakt van onze adviessoftware gebeurt in drie overzichtelijke stappen:

  1. Financier(s) selecteren

Capsearch werkt met geavanceerde adviessoftware. Hiermee doorloop je als adviseur systematisch alle specifieke kredietbeoordelingscriteria van meerdere financiers om tot ‘matches’ te komen.

  1. Aanvraag indienen

Bij de financiers van je keuze dien je de aanvraag in. Rechtstreeks, volledig en in een vast template.

  1. Snel duidelijkheid krijgen

Wachten op een beslissing is onvermijdelijk. Toch kan dit snel gaan, doordat de geselecteerde financiers in één keer alle informatie ontvangen die zij nodig hebben voor hun beoordelingsproces.

Kortom: één financieringsaanvraag opstellen en deze in één keer naar verschillende financiers sturen. Slim, simpel en snel. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Met advisory services ontzorgen we hypotheekadviseurs en accountants. Inzetbaar als je zelf niet voldoende tijd of kennis hebt om ondernemers volledig van dienst te zien. Onze specialisten begeleiden, samen met jou, ondernemers bij het vinden van een passende financiering. Lees er hier meer over.

Het gebruik Leadgenerator helpt je aan web leads van ondernemers met een financieringsvraag. Je komt in gesprek met prospects en klanten over financiering. Leadgenerator plaats je, met een button, heel eenvoudig in je eigen huisstijl op je website. Bezoekers van jouw website geven op een paar vragen een antwoord. Binnen enkele minuten hebben zij inzicht in de financiers die passen bij een gevraagde financiering. Zodra een ondernemer zijn gegevens achterlaat, ontvang je een mail. Met een ondernemer spreek je af welke financiers je gaat benaderen. De financiers, die je selecteert, ontvangen met één aanvraag alle informatie die zij nodig hebben. Interessant? klik hier voor meer informatie.

Met een groot en groeiend aantal banken, crowdfunds, lease- en factormaatschappijen werken we samen. Bestaande en nieuwe spelers. Meer dan 50 financiers zijn aangesloten.

Kredietscore met rapport van Capsearch geeft een indicatie over de haalbaarheid van een financiering. Het maakt daarvoor een snelle en heldere analyse van de financiële positie. Deze informatie helpt je bij het adviseren van klanten over mogelijkheden van een financiering. Het rapport laat je zien uit welke bouwstenen de score van een bedrijf is samengesteld. Zo zie je ook de onderdelen die met name een score bepalen. Bovendien geeft het ook inzicht in de toekomstige mogelijkheden voor een verbetering van de score. Ons advies is om in de aanvraag een toelichting te geven op de score. Een helder verhaal achter de cijfers maakt de kans op een geslaagde financiering immers groter.
Met het rapport heb je een handige tool die je kunt inzetten bij het adviseren van je klanten. Voor de Kredietscore en rapport werken we samen met Zanders, een toonaangevend wereldwijd adviesbureau op het gebied van risicomanagement en corporate finance.

Wij gebruiken de Standard Business Reporting (SBR), de nationale standaard voor de digitale uitwisseling van bedrijfsmatige rapportages. Dit regelt dat je eenvoudig financiële data uit je applicatie kan inlezen. Als je gegevens over jaarrekeningen invoert zie je automatisch een analyse en de relevante kengetallen. Deze kengetallen gebruikt een financier ook voor de beoordeling van de aanvraag voor financiering.

Dat hangt van een aantal factoren af, zoals de complexiteit van de aanvraag. Ook de interne processen bij financiers zijn van invloed, en die verschillen. Sommige geven binnen 24 uur uitsluitsel.

In Capsearch kan je als adviseur per aanvraag bijvoorbeeld andere specialisten of een ondernemer uitnodigen en toegang geven. Deze persoon heeft alleen toegang tot de specifieke aanvraag. Op deze manier werk je heel efficiënt samen aan een doortimmerde aanvraag. Zo maak je samen met collega’s, klanten of andere specialisten de perfecte aanvraag. Wil je meer weten, neem contact met ons op.

Zeker, je kunt via ons een financiering voor vastgoed aanvragen, zowel voor commerciële doeleinden als eigen gebruik. Kijk hier bij welke partijen dit kan.

Op dit moment niet, maar voor achtergesteld vreemd vermogen geldt dat wel. Financieringspartijen beoordelen dit doorgaans als eigen vermogen. Mocht de onderneming failliet gaan, dan ontvangen de geldverstrekkers namelijk alleen rente en aflossing nadat alle financiële verplichtingen richting overige schuldeisers zijn voldaan. Ben je toch echt op zoek naar eigen vermogen, neem dan toch even contact op. We denken graag met je mee, of brengen je in contact met een van onze partners.

Meerdere, kijk maar bij financieringsvormen of financieringsdoelen. Capsearch biedt toegang tot alle soorten vreemd vermogen, inclusief achtergesteld vreemd vermogen. We ondersteunen op dit moment nog geen equity. Ben je hier toch naar op zoek, laat het ons dan weten. We introduceren je graag bij een van onze partners.

Capsearch werkt samen met onafhankelijke en ervaren mkb-adviseurs die zich bij ons hebben aangesloten. Deze adviseurs begeleiden ondernemers bij het regelen van een financiering. Neem gerust contact met ons op, dan introduceren we je bij een mkb-adviseur.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Stel je vraag dan alsnog via het contactformulier en dan beantwoorden wij jouw vraag zo spoedig mogelijk