Klantervaring

Onze relaties vertellen hier over hun ervaringen met Capsearch. Wil je meer weten over onze adviessoftware en advisory services? Plan een demo met een van onze adviseurs.

Plan een demo

Klant aan het woord. Rob Drost en Peter Wolfsen, INretail

Klant aan het woord. Rob Drost en Peter Wolfsen, INretail

We zijn benieuwd naar het gebruik van Capsearch in de praktijk en vragen bedrijfsadviseurs Rob Drost en Peter Wolfsen van INreail naar hun ervaringen.

Hoe kom je tot de juiste match?
Peter Wolfsen: “Ik hoor onze leden steeds vaker zeggen dat het onoverzichtelijker is waar ze terecht kunnen met hun financieringsbehoefte. Banken zijn terughoudend in hun houding naar de retailsector. Ondernemers zijn maar beperkt op de hoogte van alternatieve aanbieders in de markt. Om de slagingskans van de kredietverlening te verhogen, spelen wij als bedrijfsadviseur een cruciale rol. We geven ondernemers advies bij het maken van de juiste keuzes uit het grote aanbod. Dit doen we door de aanvragen goed, deskundig en met een korte doorlooptijd te begeleiden. We kijken ook naar alternatieve financieringsvormen, meestal in combinatie met een financiering door een bank. Creativiteit in oplossingen en overtreffen van verwachtingen van onze leden staan bij ons hoog in het vaandel.”

Eén aanvraag naar veelheid van financiers
Rob Drost: “Het is cruciaal dat je per financier weet wat ze nodig hebben. Door een juiste onderbouwing van de aanvraag en in de taal van de financier, weet je financiers  eenvoudiger te overtuigen van de kwaliteit van jouw plan. Een belangrijk voordeel van het financieringsplatform is dat de structuur van de aanvraag volledig aan de eisen van financiers voldoet. Bovendien ontvangen financiers de aanvraag via de digitale snelweg. Alle informatie die nodig is, is in het plan opgenomen. En dankzij het ruime aanbod van financiers kunnen we echt snel schakelen. Zo vergroot ik de kans op een geslaagde en passende financiering. En leden hoeven niet onnodig lang te wachten.

Snel en makkelijk een goed overzicht
“De financieringstool van Capsearch staat op onze website. Leden kunnen daar, door een paar vragen te beantwoorden, snel inzicht krijgen in het aantal financiers dat bij de gevraagde financiering past. Het is een manier om in gesprek te komen met winkeliers over financiering.“

Voorkomen van gepingpong
Rob Drost vult aan: “Door onze specialistische kennis van de branche te combineren met het financieringsplatform van Capsearch voorkomen we onnodig gepingpong. We werken een stuk efficiënter en makkelijker. Bijzonder is dat alle aanvragen via Capsearch ook daadwerkelijk gefinancierd zijn. In deze tijd een mooi resultaat voor onze leden.”

Lees meer...

Klant aan het woord. Victor Verstappen en Natale Valente, BDO

Victor Verstappen, partner bij BDO: “Er komen steeds nieuwe financieringspartijen op de markt met nieuwe financieringsvormen. Dat levert een nieuw en steeds veranderend speelveld op met vele nieuwe mogelijkheden en combinaties. Tot voor kort wendden ondernemers zich tot de relatiemanager van hun huisbank. Die relatiemanager is steeds vaker niet beschikbaar. Regelmatig krijgen wij van ondernemers de vraag bij welke financiers ze terecht kunnen. Als adviseur kennen wij immers de klant, zijn financiële performance en zijn plannen en ambities.”

Efficiënter en doelgerichter
Verstappen: “Onze klanten willen we een scala aan adviesoplossingen bieden, ook voor financieringen. Om onze adviserende rol, in een veranderende markt, goed te kunnen spelen zijn we daarom opzoek gegaan naar een partner. Een platform dat onze adviseur helpt op een slimme wijze aanvragen voor financieringen te maken en ook het contact met een netwerk van financiers te onderhouden. Onze adviseurs zijn actief op meerdere vestigingen. Op elk van deze vestiging willen we dezelfde kwaliteit van advies geven. Onze aansluiting op een platform moet passen bij onze structuur. Met meerdere fintech partijen heb ik gesproken en ook samen daadwerkelijk aanvragen voor financiering gemaakt. Uiteindelijk bleek Capsearch goed bij ons te passen. Onze samenwerking helpt ons voorop te blijven lopen in een goed advies aan het mkb. Het is een krachtig platform waarmee we gestructureerd een financieringsvraag kunnen onderbouwen, structureren en indienen bij een veelheid aan financiers. Er zijn al tientallen adviseurs getraind om met Capsearch te werken dat zorgt ervoor dat we allemaal dezelfde kwaliteitsstandaarden gebruiken. Ik kan nu ook zien welke aanvragen mijn collega’s maken. Soms werken ze gelijktijdig aan een aanvraag, dat zorgt ook voor snelheid.”

Regelmatig persoonlijk contact
“De oprichters van Capsearch zijn voormalig bankiers en kennen de mkb-markt uitstekend. Met een ondernemende houding staan ze midden in de markt en houden deze goed in de gaten. Dat zorgt ervoor dat ik meer focus kan hebben op het advies aan klanten. Er zijn korte lijnen, regelmatig heb ik persoonlijk contact met Capsearch over relevante ontwikkelingen in de markt. Bijvoorbeeld over het opnemen van een nieuwe financier in hun netwerk, over een bijzonder investeringsobject of over het verhaal achter een onderneming. Onze suggesties over doorontwikkeling van het platform pakken ze actief op. Dat persoonlijk contact, het meedenken, helpt ons beide om de dienstverlening aan het mkb verder te verbeteren.”

Meer keuze voor mkb
Natale Valente, senior adviseur BDO: “Bij het maken van een kredietaanvraag met Capsearch komen alle relevante aspecten bij een financieringsverzoek aan de orde. Het platform helpt mij bovendien om de beoogde kredietverstrekkers in één keer van een volledige set informatie te voorzien. Het platform presenteert overzichtelijk de specifieke criteria horende bij de diverse geldverstrekkers. Dat bevordert de efficiency. De financiers ontvangen direct de juiste informatie, waardoor de doorlooptijd van aanvraag tot financiering voor onze klanten korter is. Bovendien bereik ik eenvoudig verschillende financiers. Onze klanten hebben daardoor meer mogelijkheden om een bewuste keuze te maken. Een nog verder uitgewerkt financieringsadvies is nu dus mogelijk. Dat geeft mij meer ruimte om de strategie van de klant te helpen realiseren.”

 

Vraag een online demo aan

Met Capsearch beschik je over slimme adviessoftware en heb je toegang tot een groot netwerk in de zakelijke financieringsmarkt. Wil je meer informatie? Vraag dan een online demo aan om meer te weten te komen over onze tooling.

Lees meer...