Klantervaring

Onze relaties vertellen hier over hun ervaringen met Capsearch. Wil je meer weten over onze adviessoftware en advisory services? Plan een demo met een van onze adviseurs.

Plan een demo

Klant aan het woord. Bennie Morsinkhof, Otten & Flim

Klant aan het woord. Bennie Morsinkhof, Otten & Flim

Adviesmarkt voor vastgoed- en bedrijfsfinanciering is groot en biedt ook kansen voor hypotheekadviseurs. Bennie Morsinkhof vertelt in dit artikel hoe advieskantoor en makelaardij Otten & Flim succesvol een adviespoot voor zakelijke financieringen heeft opgebouwd.

Otten & Flim
Otten & Flim is een adviseur op het gebied van hypotheken, financieren, pensioenen en verzekeringen en een toonaangevende makelaardij. Vanuit het kantoor in Rijssen worden zowel particuliere als zakelijke relaties geadviseerd. Maarten Otten, directeur van Otten & Flim zag enkele jaren geleden al de trend dat ondernemers vaker om een zakelijk financieel advies vragen. Om op deze lokale vraag uit de markt in te spelen is destijds zakelijk financieel adviseur Bennie Morsinkhof in huis gehaald. Morsinkhof: “We maken een hele mooie groei door met onze afdeling MKB. De relatiekring groeit wekelijks. De kruisbestuiving tussen de verschillende adviesgebieden werkt.”

Inspelen op toenemende vraag naar zakelijk advies
“De tijd waarin een ondernemers bij een grootbank een vaste relatiemanager had is verleden tijd. Rondom de zakelijke financieringsaanvraag moeten ondernemers nu veel zaken zelf regelen. Om een aanvraag soepel te laten verlopen is het van belang dat de juiste informatie bij financiers wordt aangeleverd. Op dit vlak gaat het vaak mis. Ondernemers zijn liever bezig met hun eigen vak en zitten daarmee niet altijd op de juiste golflengte met een financier. Ik neem die handschoen graag op. Mijn toegevoegde waarde als adviseur neemt toe. En banken werken graag samen met het intermediair.”

Alles onder één dak
“Particulier en zakelijk financieel advies, het is eigenlijk een onmisbare combinatie. Want een ondernemer moet niet alleen voor zijn bedrijf maar ook binnen zijn of haar gezinsleven financiële keuzes maken. Wij geloven in totaaladvies en ontzorgen vanuit een persoonlijke benadering. We bieden alles onder één dak, met eigen makelaarsdiensten en betaal- en spaarproducten van RegioBank. Bij zakelijke klanten is vaker advies nodig voor een financiering. Een ondernemer is namelijk altijd wel aan het uitbreiden of vernieuwen. Als een collega van mij een ondernemer helpt met een financiering van zijn woonhuis, dan ligt het voor de hand dat een financiering van zijn bedrijfspand ook een van de gespreksonderwerpen is. Mijn collega introduceert mij dan. Dagelijks heb ik veel contact met de afdeling Zakelijke Verzekeringen. Bij zakelijk financieel advies ontstaat er een vertrouwensrelatie tussen ondernemer en adviseur. Dat betekent intensief klantcontact. Samen met ondernemer en accountant om tafel. Advies uitwerken in passende financiële oplossingen. En klaarstaan in geval van vragen. Focus op advies en klantcontact. Voor mij is dat het mooiste wat er is.”

Bekend met lokale situatie
Vanuit de particuliere dienstverlening zijn relaties van Otten & Flim gewend dat ze zonder afspraak kunnen binnenlopen voor advies. Dat serviceniveau biedt het achttienkoppige team van het advieskantoor ook voor ondernemers. “We zijn hun adviseur op de hoek, die de ondernemer kent èn die weet wat er binnen de onderneming speelt. We denken bijvoorbeeld ook mee over het vinden van een bedrijfslocatie of een verbouwing. De meeste van mijn collega’s zijn ook geboren en getogen in onze regio. Echte Tukkers dus. We kennen onze relaties vaak persoonlijk en adviseren hen met een nuchtere kijk op de zaak. De gemeente Rijssen-Holten kent een fijn klimaat voor ondernemers. Onze gemeente is niet voor niets voor de derde keer op rij gekozen als de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland. Otten & Flim is lid van de lokale ondernemersvereniging en aangesloten bij de Kring Werkgevers Rijssen. Zo blijven ik en mijn collega’s goed op de hoogte van de lokale ontwikkelingen.”

Verdienmodel bij zakelijke financiering
“Het is gebruikelijk dat bij een advisering over een woninghypotheek een particuliere relatie meestal een vast bedrag betaalt voor het advies. Bij een zakelijke kredietaanvraag heb je meestal meer adviesuren nodig. Zakelijke relaties betalen aan Otten & Flim een afgesproken uurtarief en een succesfee. Doordat we de taal van de bank spreken verloopt het contact en de financieringsaanvraag heel soepel. De provisie die een financier eventueel nog bij de ondernemer in rekening brengt wordt daardoor vaak verlaagd. We zien dat consumenten al weten dat ze voor een hypotheekadvies moeten betalen. Voor ondernemers is dat nog niet zo vanzelfsprekend.”

Tijdwinst met adviessoftware van Capsearch
“Ik ervaar dat de laagdrempeligheid van Otten & Flim en de reikwijdte van de dienstverlening een behoorlijke dynamiek met zich meebrengt. Het vereist een bepaalde manier van werken, waarbij klantcontact altijd op de eerste plek staat. Als je snel in wilt spelen op omstandigheden en altijd klaar wilt staan voor een persoonlijke uitleg, moet je flexibel zijn. De waan van de dag mag nooit van invloed zijn op de kwaliteit van het advies. Daarom maken we gebruik van de juiste adviessoftware. Capsearch, een platform voor vastgoed- en bedrijfsfinanciering, speelt daarbij een belangrijke rol. Het gebruik betekent méér dan tijdwinst. Ik zit graag zoveel mogelijk op de adviseursstoel. Administratie en uitzoekwerk zullen altijd een onderdeel zijn van mijn werk, maar ik minimaliseer het graag. Ik kan heel eenvoudig één financieringsaanvraag opstellen en die naar alle geschikte en aangesloten financiers sturen. Ik bereik niet alleen de traditionele banken, maar ook crowdfundplatforms, lease- en factoringmaatschappijen. Een financier krijgt de juiste informatie, mijn relaties maken sneller kans op een goede match en zelf houd ik meer tijd over voor klantcontact. Daardoor verbetert mijn zakelijke advies. De specialisten van Capsearch denken overigens, als dat nodig is, ook met mij mee over een goed advies voor mijn klanten. Regelmatig volg ik een webinar over een financier die bij Capsearch is aangesloten. Je kunt zo kennismaken met de personen bij een financier.”

Lees meer...

Financier aan het woord. André Dolsma, Qredits

André Dolsma, commercieel directeur bij Qredits: ”We zien dat steeds meer mkb-ondernemers geen of onvoldoende toegang hebben tot het reguliere circuit van geldverstrekkers. In 2009 is mede daarom, met hulp van een aantal banken en het ministerie van Economische Zaken, Qredits opgericht. Ondernemers hebben hierdoor een betere toegang tot kapitaal en ondersteuning bij het opzetten van bedrijfsactiviteiten. We dragen eigenlijk bij tot het oplossen van een marktimperfectie. Stimuleren van ondernemerschap in Nederland is belangrijk. We zetten onze kennis en ervaringen ook op scholen in. Want hoe beter ook zij zijn voorbereid, hoe groter de kans van slagen is als ze voor zichzelf willen beginnen. Zo hebben we een positieve invloed op de maatschappij in sociaal en economisch opzicht.”

Stichting zonder winstoogmerk
“Qredits is een onafhankelijke en private geldverstrekker. Een stichting met een ANBI-status. Daarmee nemen we een bijzondere positie in de financiële markt in. We hebben geen winstoogmerk maar moeten wel zorgen voor een rendabele exploitatie. Regelmatig trekken we leningen aan voor de financiering van onze kredietverlening. Organisaties zoals Triodosbank, Rabobank, ABN AMRO, Volksbank, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Europese Investeringsbank staan ons bij. Om de verstrekking van microkredieten – kredieten tot 50.000 euro – mogelijk te maken stelt de Europese Unie garantiefaciliteiten beschikbaar.”

Vertrekpunt is de ondernemer en zijn plan
“Qredits vindt dat ieder goed plan een passende financiering verdient. We verstrekken kredieten aan mensen die een idee hebben en met dat idee willen gaan ondernemen. Dat kan iedereen zijn. Iemand die al 30 jaar voor een baas werkt, een student, iemand die werkloos is of een bestaande ondernemer. We helpen waar dat nodig is om ondernemersvaardigheden verder te ontwikkelen. Onze manier van werken is dat we naar de mogelijkheden kijken in plaats van de onmogelijkheden van een onderneming. De ondernemer als persoon en zijn gedrevenheid staan centraal. Wat is zijn idee en welke plannen heeft hij om het plan te realiseren? En hoe kunnen wij bijdragen in het succesvol zijn van een ondernemer. We kijken vooral naar betaalbaarheid van de lening, privé-situatie en wat financiële gevolgen kunnen zijn als een plan toch niet slaagt.”

Ondernemers uit alle sectoren
“Onze diensten zijn gericht op ondernemers die ondersteuning nodig hebben bij het starten of continueren van hun onderneming. Het past bij ons doelstelling om ondernemers in bijna alle sectoren te ondersteunen. Het is de bedoeling dat deze ondernemers op langere termijn weer in de reguliere financiële sector terecht kunnen. We ontvangen nu ruim 25.000 kredietaanvragen per jaar.”

Keukentafelgesprek met ondernemer en zijn adviseur
Als we een aanvraag van een financieel adviseur, via Capsearch, voor een ondernemer ontvangen geven we binnen twee werkdagen een reactie. We starten met een desk onderzoekje. Ziet het ondernemersplan er goed uit? Is helder waar de financiering voor bedoeld is? Dit zijn enkele vragen waar we als eerste een antwoord op willen. Is een ondernemer ‘bezoekwaardig’ dan gaat een adviseur van Qredits altijd langs bij een ondernemer om een kredietaanvraag te bespreken. Ik noem het wel een keukentafelgesprek. Een gesprek waarbij de eigen adviseur, die de aanvraag heeft gemaakt en aan ons heeft gestuurd, meestal ook aanwezig is. De adviseur van Qredits start met het goed luisteren naar het verhaal van de ondernemer. Wie is de ondernemer en waar komt de droom vandaan. Wat is het grote verhaal? Bij kleinere kredietaanvragen kan dit gesprek ook online plaatsvinden. Een persoonlijk gesprek levert altijd veel waardevolle informatie op. Dit helpt in situaties om een ondernemer dan het voordeel van de twijfel te kunnen geven. Als een krediet is verstrekt houden we de vinger aan de pols, we gaan even langs. Dat kan gemakkelijk, onze adviseurs zijn in heel Nederland gevestigd. Voor onze adviseur is het ook bijzonder interessant om te zien welke ontwikkeling een ondernemer doormaakt.”

700 coaches voor ondersteuning
“Een ondernemer heeft zijn eigen adviseur als we een aanvraag via Capsearch ontvangen. We bieden in overleg met deze adviseur aanvullende coaching aan aan ondernemers die nog weinig ervaring hebben met het ondernemerschap, of die op een bepaald onderdeel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld een training marketing of persoonlijke effectiviteit. We werken met een poule van 700 vrijwillige coaches. Het zijn niet alleen ervaren ondernemers die de klappen van de zweep kennen maar ook young-professionals.”

Direct aan de slag met aanvragen via Capsearch
“Wat opvalt is dat kredietaanvragen die wij via Capsearch ontvangen vaak goed onderbouwd zijn. Het is meestal een aanvraag waar alles in staat wat we willen weten, we kunnen er dan ook direct mee aan de slag. Vrijwel altijd kunnen we bij aanvragen, via Capsearch, direct een persoonlijk gesprek inplannen. Zo is de kredietbehoefte vaak helder door een uitgebreide toelichting. Dat de ontvangen aanvragen van goede kwaliteit zijn komt natuurlijk ook door de eigen adviseur die een ondernemer al bijstaat. Het zorgt er allemaal voor dat de adviseur van de ondernemer snel van ons een reactie krijgt.

Lees meer...

Klant aan het woord. Martijn Last, Bordan Accountants en Adviseurs

Martijn Last, accountant bij Bordan: “Wij ondersteunen en adviseren ondernemers bij het aantrekken van een financiering. Dit doen we voor het gehele traject. Bij het oriënteren tot en met de verstrekking van een financiering. Voor elke ondernemer stellen wij een gedegen financieringsplan op. Hiervoor en voor het versturen van een aanvraag naar financiers gebruiken we Capsearch.”

Vergroot slagingskans
“Het is van essentieel belang dat de kracht van een onderneming direct goed in beeld is. Het geeft financieringspartijen comfort. Met als resultaat dat het tijdspad voor het aantrekken van een financiering aanzienlijk korter is. Bovendien is er meer kans op het verkrijgen van een passende financiering. Ik zie dat ondernemers vaak moeite hebben met het uitwerken van hun ideeën in een concreet plan. Bijvoorbeeld bij het opstellen van een meerjarenprognose met balanspresentaties. Meestal in combinatie met het maken een liquiditeitsplanning voor de komende jaren. Wij stellen dit dan op voor ondernemers. Met onze kennis en ervaring en de juiste software vergroot je zo de kans van slagen van een aanvraag voor financiering.”

90% gehonoreerd
“Voordat een aanvraag naar mogelijke financiers gaat toetsen we eerst de haalbaarheid van een plan. Eventueel stellen we het plan bij in overleg met een ondernemer. Bij het opstellen van een aanvraag verzorgen we alle nodige documentatie en toelichtingen. Dat maakt het mogelijk dat financiers direct met een aanvraag, na ontvangst, aan de slag kunnen. Dit verkort de doorlooptijd aanzienlijk. Met trots kan ik melden dat van al onze aanvragen ongeveer 90% direct worden gehonoreerd. Nu banken kritischer zijn bij het verstrekken van een financiering komen alternatieve financieringen steeds meer naar voren. Wat wij zien bijvoorbeeld dat crowdfunding een opmars maakt als onderdeel van een stapelfinanciering.”

Financiering voor MBO
“Bij één van onze relaties (een handelsbedrijf) speelde recent een financieringsvraagstuk voor een MBO. Door de aanvraag tot in detail goed voor te bereiden heeft onze klant, binnen twee weken, een financieringsvoorstel van twee banken ontvangen. Daarna was het een kwestie van onderhandelen om een goede keuze te kunnen maken. Ondanks de hoogte van de financiering was alles snel en naar volle tevredenheid van onze relatie geregeld.”

Ervaringen met Capsearch
“Wij gebruiken Capsearch omdat het werken ermee eenvoudig is. Klanten vinden het prettig om te kunnen zien bij welke financiers ze kans van slagen hebben. Ik kan met een druk op de knop snel en eenvoudig een aanvraag naar meerdere financieringspartijen sturen. Als dat wenselijk is kan ik ook een vraag naar een specifieke contactpersoon bij een financier sturen. Zo kunnen financiers snel en adequaat handelen als we een aanvraag voor een klant hebben. In één oogopslag zie ik en mijn klant in Capsearch wat financiers doen met een aanvraag. Capsearch geeft namelijk een handig en actueel overzicht van de status van de aanvraag voor elke financier die de aanvraag krijgt. Mijn klant ontvangt meestal voorstellen van verschillende financiers. Dus er is dan ook wat te kiezen.”

 

Vraag een online demo aan

Met Capsearch beschik je over slimme adviessoftware en heb je toegang tot een groot netwerk in de zakelijke financieringsmarkt. Wil je meer informatie? Vraag dan een online demo aan om meer te weten te komen over onze tooling.

Lees meer...

Klant aan het woord. Peter Meulepas, Meulepas & Partners

We zijn benieuwd naar de ervaringen van Meulepas & Partners bij de begeleiding van ondernemers bij het aanvragen van een financiering. Peter Meulepas, administratie- en belastingconsulent, vertelt hierover.

Meerdere voorstellen
“Nog niet zo heel lang geleden belde een ondernemer, bij een vraagstuk over een financiering, hun persoonlijke relatiemanager bij de bank met het verzoek een voorstel te doen. De banken ontzorgen ondernemers op dit vlak nauwelijks meer. Een bank verwacht van de ondernemer een compleet en goed onderbouwd businessplan waaruit de financieringsbehoefte direct blijkt. Veel ondernemers hebben geen of weinig ervaring met het opstellen van een gedegen businessplan. Mijn ervaring is dat ondernemers veel kennis hebben over hun bedrijf, klanten en de markt. Met het inzicht geven in bijvoorbeeld financiële kengetallen of prognoses hebben zij veel minder affiniteit. Op dit terrein wil een ondernemer graag begeleiding en advisering. Ondernemers zijn, als er een businessplan beschikbaar is, uit gewoonte genegen om dit alleen aan hun huisbankier voor te leggen. Als ondernemer wil je de best passende financiering. Ik adviseer daarom bijna altijd meerdere voorstellen voor financiering op te vragen zodat er ook wat te kiezen valt.”

Nieuwe mogelijkheden
“Ik zie ook dat er tegenwoordig steeds meer gebruikgemaakt wordt van alternatieve financieringen. Als de zekerheden die een ondernemer kan bieden niet voldoen aan de bancaire normen, kom je al gauw bij deze financieringsmogelijkheid uit. Ik kijk dan vooral naar aanbieders die niet als eerste naar zekerheden kijken maar meer naar het cash genererend vermogen van een bedrijf. Er zijn veel nieuwe financieringspartijen en -vormen op de markt gekomen. Een ondernemer ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Onze taak is ondernemers overzicht te bieden.”

Rol voor accountant
“Als accountant of administratie- en belastingconsulent kunnen we onze klanten volledig ontzorgen en begeleiden. Wij helpen met het completeren en finetunen van het businessplan en de kredietaanvraag. Omdat er de nodige raakvlakken zijn met de financiële administratie, jaarrekening en belastingaangiften van de ondernemer, is het eigenlijk een logische rol voor ons. In vergelijking met
andere dienstverleners hebben wij als ingewijde een voorsprong op de eerder genoemde terreinen.
Bovendien zien ondernemers ons als de most trusted advisor. Meestal wordt er vanuit een financier en ondernemer positief gereageerd op onze betrokkenheid. Financiers vinden het veelal prettig als de accountant of administratie- en belastingconsulent ook aan tafel zit.“

Toegevoegde waarde
“Vorig jaar hebben wij diverse interessante kredietaanvragen mogen begeleiden. Een interessante case was een aanvraag die door de ondernemer zelf was voorgelegd aan zijn bank en werd afgewezen. We hebben eerst een grondige analyse van de cijfers uit het verleden gedaan en daarna een goed onderbouwde prognose voor de komende jaren opgesteld. Dit zorgde ervoor dat de bank alsnog goedkeuring gaf. Het mooie in dit proces is dat het bedrijf nieuw elan heeft gekregen. Voor ons ook mooi om dit zo te ervaren.”

Eén aanvraag naar meerdere financiers
“Als adviseur maak ik met Capsearch eenvoudig één kredietaanvraag. Deze kan ik naar meerdere financiers sturen. Ik zie per financier precies welke informatie en documenten zij nodig hebben. Ook zie ik welke financiers passen bij het specifieke vraagstuk. Op het platform zijn meer dan 45 financiers actief. Samen met mijn klant kies ik hieruit één of meer financiers. Deze ontvangen van mij in één keer alle nodige informatie om een goede beoordeling te kunnen maken. Dat versnelt het proces aanzienlijk, gaat allemaal efficiënt en snel. Wij ervaren het gebruik van Capsearch daarom als gebruikersvriendelijk."

Vraag een online demo aan
Met Capsearch beschik je over slimme adviessoftware en heb je toegang tot een groot netwerk in de zakelijke financieringsmarkt. Wil je meer informatie? Vraag dan een online demo aan om meer te weten te komen over onze tooling.

Lees meer...