Software update mei 2022

Bericht software-update

In de software zijn nieuwe functionaliteiten en enkele wijzigingen doorgevoerd. Heb je een vraag? Stel deze via de chat.

Onderwerpen:
1. Bijhouden leningportefeuille
2. Nieuwe manier starten aanvraag
3. Nieuwe manier afronden aanvraag
4. Verwijderen van objecten met relaties
5. Google analytics integreren in Leadgenerator
6. Overige verbeteringen
7. Aankomende update

1. Bijhouden Leningportefeuille

In het linkermenu zie je nu Leningportefeuille staan. Je kan hier de gegevens van bestaande financieringen van je klanten eenvoudig opnemen. Op drie manieren voeg je gegevens over een bestaande financiering toe:
1. Via de knop ‘Voeg financiering toe’.
2. Als je aan een aanvraag werkt en een bestaande financiering van een onderneming wilt toevoegen
3. Op het moment dat je klant is gefinancierd en de aanvraag afrondt. De gegevens van een aangevraagde financiering worden dan opgenomen in je leningportefeuille.

Uit je leningportefeuille ontvang je automatisch notificaties bij belangrijke momenten zoals een rentevervaldatum of einddatum van een lening. Met deze informatie kan je proactief contact opnemen met je klanten voor advisering.

2. Nieuwe manier starten aanvraag

Als je een aanvraag start zie je onderstaande pop-up. Het geeft je een overzicht van alle betrokken partijen waar jij of je collega eigenaar van zijn.

Kies uit de lijst in de pop up een bestaande betrokken partij of voeg een nieuwe toe. Bij het toevoegen van een nieuwe betrokken partij heb je keuze uit vier mogelijkheden: Privé persoon, Rechtsvorm, Buitenlandse rechtsvorm en Entiteit in oprichting. Afhankelijk van je keuze vul je de gegevens in van die betrokken partij. Daarna start je een aanvraag. Bij het onderdeel juridische structuur, hier zie je ook de pop-up, kun je ook een betrokken partij toevoegen.

3. Nieuwe manier afronden aanvraag

Wanneer je een aanvraag op ‘gefinancierd’ zet, dan zullen de gegevens van de aangevraagde financiering opgenomen worden in je leningportefeuille. Je kan hier ook nog zaken aanpassen zoals looptijd, hoofdsom, etc

4. Verwijderen van objecten met relaties

Als je bijvoorbeeld een bestaande financiering uit je leningportefeuille wilt verwijderen, kijkt de software eerst of er relaties zijn met andere aanvragen. Als er een relatie is met een bestaande financiering in een andere aanvraag dan krijg je een melding dat er een relatie is zoals in onderstaande afbeelding is weergegeven.

In de melding staat de relatie met de desbetreffende aanvraag. Verwijder eerst de bestaande financiering in deze aanvraag voordat je de bestaande financiering op leningportefeuille kan verwijderen. Deze meldingen kom je vaker tegen vanwege relaties met verschillende objecten.

5. Google analytics integreren in Leadgenerator

Het is nu mogelijk om Google Analytics te integreren in Leadgenerator. Je krijgt hierdoor meer inzicht in ondernemers die Leadgenerator bezoeken. Voor meer informatie lees de handleiding van Leadgenerator

6. Overige verbeteringen

1. Verbetering van filters in de aanvragenlijst en leningportefeuille. Je kan eenvoudig filteren op status. Een aanvragenlijst of leningportefeuille kun je bekijken op organisatieniveau of op je eigen naam. Bij de filter op organisatieniveau zie je alle aanvragen en bestaande leningen van al jouw collega’s.
2. Als je de aanvraag hebt afgerond zie je op de voortgangspagina nu de reden van afronding. Als het gefinancierd is ook door wie met de bedragen.
3. De gegevensopbouw van bestaande financieringen zoals lease, lening, rekening courant en factoring zijn aangepast. Meer gegevens worden er uitgevraagd. Deze gegevens gebruiken we om je een actueel beeld te geven van de bestaande financieringen van de klanten.

7. Aankomende update

In de komende software-update komt een takenlijst. Met deze takenlijst kan je taken aanmaken die relatie hebben tot een lopende financieringsaanvraag, bestaande financiering of een betrokken partij. Je ontvangt automatisch een herinnering als een taak afloopt. Voorbeelden van taken zijn herinneringen op afloopdata van leningen, rentevervaldatum, klant bellen of e-mailen, etc.