Software update september 2023

In de software zijn er nieuwe functionaliteiten en aanpassingen. Heb je hier een vraag over? Stel deze via de chat.

Onderwerpen
1. Eenvoudig jaarrekening-gegevens uit PDF-bestand importeren
2. Zekerheden op één plek
3. Nieuwe software-interface met October

1. Eenvoudig jaarrekening-gegevens uit PDF-bestand importeren

Als je een financieringsaanvraag start kan je kiezen om gegevens uit een jaarrekening automatisch te importeren of zelf handmatig in te voeren. Vanaf nu kan je, voor de analyse, de jaarrekening-gegevens uit een PDF-bestand eenvoudig importeren. Houd er rekening mee dat het automatisch inlezen van deze gegevens even tijd kan kosten. Controleer altijd of de geïmporteerde gegevens uit het PDF-bestand op de juiste wijze zijn overgenomen in de analyse. Het kan voorkomen dat niet alle gegevens volledig worden overgenomen. We zijn continu bezig met het verbeteren van deze nieuwe tool.

2. Zekerheden op één plek

Om het gebruikersgemak en overzicht te vergroten is de plek, in de ‘Zes blokken’ waar je gegevens over zekerheden opneemt aangepast. Voorheen kon je zowel bij Bestaande Financieringen als bij Nieuwe financieringen gegevens over zekerheden opnemen. Nu is er één plek waar je zekerheden voor bestaande en nieuwe financieringen opneemt en bekijkt. Het opnemen van zekerheden voor bijvoorbeeld een herfinanciering doe je ook hier. Als je gegevens wilt opnemen of aanpassen kies je ‘Zekerheden’ in de ‘Zes blokken’ bij Financiering.

3. Nieuwe software-interface met October

Als je een aanvraag naar October stuurt dan worden gegevens uit jouw aanvraag nu rechtstreeks opgenomen in de systemen van October. Deze directe uitwisseling van gegevens tussen Capsearch en October zorgt ervoor dat je sneller een (indicatieve) offerte kan ontvangen.